Please note that this Web page will be taken offline from October 3rd as the functionality is now handled by SafeSeaBel on https://mip.agentschapmdk.be/Ssb/BeheerLocodes.aspx

Welkom op de Locode website!

Descartes en het Havenbedrijf Antwerpen bieden u de mogelijkheid de locode databank te doorzoeken. Deze website is dynamisch: zelfs de locodes die een minuut geleden toegevoegd of gewijzigd zijn, kan u raadplegen. Momenteel zitten er 88247 actieve locodes in de databank.
Moest u nog vragen hebben over locodes of over het gebruik van deze website, dan kan u steeds Dhr. Eddy Munghen contacteren (hij is de Belgische hoofdverantwoordelijke voor het beheren van de lokale locodes).Vraag een nieuwe locode aan

U kan steeds locodes aanvragen voor plaatsen die er nog geen hebben. Vanaf de toevoeging van de nieuwe code kan deze gebruikt worden in handels- en/of transportdocumenten. Nieuwe locodes kunnen enkel aangevraagd worden via een speciaal daartoe ontworpen webformulier. 
Klik hier om een nieuwe locode aan te vragen.Inschrijven op de locode service

Wij bieden u gratis e-mailverwittiging aan van elke creatie, wijziging en verwijdering van locodes om u op de hoogte te houden van de laatste stand van zaken! Vul gewoon een webformuliertje in om in te schrijven, kies welk type e-mail u wil en wij houden u volledig automatisch op de hoogte. Blijkt achteraf dat deze dienst eigenlijk niets voor u is? Geen probleem, u kan op ieder moment terug uitschrijven. Uiteraard waarborgen wij de volledige vertrouwelijkheid van uw gegevens.

Klik hier om in te schrijven.Zoek een locode

De databank bevat 88247 actieve locodes. Om het u makkelijker te maken, biedt deze site u verschillende zoekmogelijkheden. Met de standaard zoekmogelijkheden kan u een locode zoeken door een (deel van een) plaatsnaam in te tikken, of u kan alle locodes of alle provincies van een bepaald land opvragen, of u kan de gegevens opvragen die bij een locode horen.

Klik hier om te zoeken.Uitgebreid zoeken

Naast de basis zoekmogelijkheden zoals hierboven beschreven, kan u ook geavanceerd gaan zoeken. Als u bijvoorbeeld enkel locaties wil met een zeehaven, of als u enkel die locaties wenst die bereikbaar zijn per spoor..., dan is uitgebreid zoeken de juiste keuze.

Klik hier om uitgebreid te zoeken.Downloaden

U kan de volledige lijst van de locodes downloaden of enkel de laatste verschillen ten opzichte van de vorige volledige lijst. Deze lijsten zijn beschikbaar in .csv en in .mdb formaat.

Klik hier om te downloaden. Wat is deze site & disclaimer

Klik hier voor meer informatie over deze locode website en om onze disclaimer door te nemen.